Ingrediente:
>> pentru aluat:
- 600g faina alba tip 000
- 300ml lapte
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 50g unt
- 1 ou
- 1 pliculet drojdie uscata
>> pentru umplutura:
- 25g unt
- zahar si scortisoare dupa gust, eu am pus o lingura de scortisoara si 2 linguri de zahar
>> pentru sos:
- 2 linguri lapte
- 1 plic zahar pudra aroma vanilie
Aluatul se pregateste exact la fel cu cel de la pizza, de altfel eu din o treime din aluatul acela de pizza am pregatit rulourile. Dupa ce s-a dospit, se intinde o foaie de 0.5cm, se unge cu unt si se presara zahar amestecat cu scortisoara. Se ruleaza si se taie rondele cu un cutit foarte ascutit. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa la dospit 20-25 min
Apoi se introduc la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20min pana cand se rumenesc frumos. Se servesc simple sau pudrate cu zahar vanilinat sau in cazul meu cu un sos de vanilie: lapte amestecat cu zahar pudra vanilinat. Pofta buna!
Mi-ai facut o pofta bestiala... :(((((
ReplyDeleteEi lasa ca ma razbun eu dupa dieta! :))))) Arata minunat, ma bucur ca iti vin ideile astea cu aluaturile, o sa incerc si pizza si cinnamon rolls cand imi vor permite blugii skinny. :)
Pupici !!
Din pacate eu m-am lasat de dieta si sport :((( maine merg la sala sa o iau de la capat...demult imi faceau cu ochiul rulourile cu scortisoara de la Cinnabon asa ca nu am mai rezistat :)) iar pizza oricum as fi facut ca la mine dieta inseamna mers la sala si fara dulciuri :)
ReplyDeletePupici!
Zilele acestea am dat intamplator peste acest site unde am gasit si aceasta reteta. Azi am incercat pentru prima oara aceste rulouri cu scortisoara si au iesit tare bune, peste asteptari!
ReplyDeleteMultumesc pentru vizita si ma bucur enorm ca ai incercat acest desert :)
ReplyDelete...inca ceva, mesajul tau mi-a atras atentia asupra titlului :) multumesc ;)
ReplyDelete