Ingrediente:
- 650g branza de vaci
- 2 oua sau 4 galbenusuri daca pregatiti pentru un copil cu varsta mai mica de 1 an
- 3 linguri faina
- 2 linguri zahar
- 2 linguri de gris
- 1 plic zahar vanilinat sau esenta de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala (optional, dupa gust)
- sare
Branza se amesteca intr-un vas cu putina sare, ouale, coaja de lamaie, coaja de portocala si zaharul
Apoi adaugam faina, grisul si zaharul vanilinat si amestecam pana la omogenizare
Se pune pe foc o oala cu apa in care se adauga putina sare si cand incepe sa fiarba se da focul mic si se adauga papanasii formati cu ajutorul a doua linguri
Papanasii sunt gata cand se ridica la suprafata
Se scot intr-un vas la scurs si servim copilului ca atare sau in combinatie cu iaurt si putina miere. Pentru parinti pregatiti pesmet calit in unt la care adaugati zahar pudra. Tavaliti papanasii prin pesmet, adaugati smantana si dulceata. Pofta buna!
Super tare! Trebuie sa gatesc si eu reteta asta ca imi plac foarte muuuult papanasii.
ReplyDeletema bucur ca ti-au placut, te mai astept pe blog ;)
ReplyDeleteAsta e faina tare! abia astept sa-i fac si prichindelului mei. Am sa-ti spun cum au iesit!
ReplyDeleteNe plac la nebunie papanasii fierti, nici sa nu aud de cei prajiti, plini de ulei si grasimi, astia sunt o nebunie :) Te astept sa imi spui cum ti-au iesit ;)
ReplyDeleteSpor!