Ingrediente:
>> pentru aluat tarta:
- 200g faina alba tip 000
- 100g unt rece (eu am avut doar 40g de unt si restul de 60g am pus ulei de porumb)
- 1 praf de sare
- 1 lingurita de oregano uscat
- 60ml lapte sau apa rece
>> pentru umplutura:
- 100g telemea de oaie
- 100g crema de branza
- 100g branza dulce de vaci
- 3 oua
- 3 fire de ceapa verde
- 1 ardei rosu
- 1 bucata de broccoli proaspat
- 2 linguri de pesmet
- 4-5 linguri lapte batut
Pentru umplutura, amestecam toate ingredientele mai putin ardeiul, broccoli si pesmetul. Buchetelele de broccoli se oparesc 5min in apa clocotita, apoi se lasa la scurs, ardeiul se taie feliute.
Scoatem aluatul de la frigider, il intindem cu mana in forma de tarta, asezam o foaie de copt deasupra si boabe de orez sau fasole peste foaia de copt sa prevenim cresterea aluatului. Se lasa la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 10-15min.
Apoi se scoate de la cuptor, se presara pesmetul, se aseaza broccoli scurs de apa, ardeiul taiat feliute si umplutura de branza. Se introduce la cuptor pana cand se rumeneste usor aluatul, pana cand compozitia nu mai este lichida. Se lasa la racit si apoi se serveste. Noi am mancat impreuna cu salata de spanac proaspat.
Pofta buna!
Wow...arata foarte apetisant...abea astept sa incerc si eu aceasta reteta!
ReplyDeleteMultumesc pentru vizita!
DeleteSa im spuneti daca v-a placut, puteti incerca si in alte combinatii de branzeturi si legume.
O zi frumoasa!
Asta nu seamana cu quiche? Arata f. bine ;)
ReplyDeleteProbabil, eu aveam niste branzeturi prin frigider si cum venea postul am zis sa le folosesc la ceva :)
DeleteMultumesc pentru vizita!