Ingrediente:
>> pentru blat:
- 600g faina alba tip 000
- 300ml lapte
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 50g unt
- 1 ou
- 1 pliculet drojdie uscata
>> pentru sos:
- 100g rosii pasate
- piper, sare dupa gust
- condimente: oregano, cimbru, busuioc dupa gust
- 4 catei usturoi
- 2 linguri ulei masline
>> pentru topping se folosesc ingrediente la alegere dupa gust, eu am avut:
Incepem cu aluatul. Punem faina intr-un vas, facem o gropita la mijloc, dizolvam drodjia si zaharul in 150ml lapte caldut si adaugam compozitia in gropita din vas. Acoperim cu faina si lasam 10-15 min pana cand se umfla. Apoi adaugam restul de ingrediente, laptele caldut, oul la temperatura camerei batut usor cu furculita, untul topit si sarea
Framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios si uniform.
Lasam la dospit la loc cald ferit de curent pentru aproximativ 40min pana cand isi dubleaza volumul. Avantajul este ca a venit vara si nu mai este nevoie de caldura de la cuptor pentru dospit.
Intre timp ne ocupam de sos. Amestecam toate ingredientele pentru sos, cu aceasta compozitie vom unge aluatul de pizza
Dupa ce s-a dospit aluatul, presaram faina in tava de copt, intindem aluatul de preferinta cu mana. Aluatul de pizza poate fi oricat de subtire sau de gros dupa gust. Din aceasta compozitie ies 3 pizza cu blat subtire de diametru 30cm, eu am facut doar 2 de 30cm, iar de restul cinnamon rolls :) Ungem aluatul cu sosul de pizza si apoi asezam ingredientele: ceapa verde taiata marunt, pastrama taiata bucatele, ardeiul feliat si mozzarella. Jumatatea pentru adulti a continut si carnati de Plescoi :)
Preincalzim cuptorul la maxim (240grade in cazul meu) si lasam pizza pana cand se rumeneste frumos, aprox 20-25min in functie de cuptor
Blatul este subtire dar in acelasi timp pufos si moale astfel incat poate fi mancat si de un copil chiar cu o dentitie incipienta cum este fetita mea :) Pofta buna!
Great reading your postt
ReplyDelete