Aceasta este o reteta de pe blogul Ana-Mariei Ciolacu
Ingrediente:
- 3 oua
- 300 g faina
- 300 g zahar
- 400 g mocov ras
- 1 pahar ulei (200 ml)
- un praf sare
- zahar vanilat sau esenta vanilie
- coaja rasa de la 2 portocale
- 1 praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
Batem ouale cu zaharul pentru aprox 10min
Adaugam uleiul si cand este incorporat adaugam faina amestecata cu praful de copt
Dupa ce am incorporat faina adaugam coaja de la portocale, esenta de vanilie si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie
Urmeaza morcovii dati pe razatoare sau facuti la robot/blender
Omogenizam foarte bine si turnam compozitia intr-o forma de 24cm diametru cu peretii detasabili tapetata cu hartie de copt pe fund, unsa cu unt si tapetata cu faina pe pereti
Punem compozitia in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 45-50min pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt se lasa in forma 10-15 min, indepartam inelul si dupa racire completa se portioneaza, se pudreaza cu zahar pudra vanilinat. Este un desert nemaipomenit, aromat si plin de vitamine. Pofta buna!
Note:
- Poate fi copt si intr-o forma dreptunghiulara de dimensiuni 20x30 cm.
- Daca va place, puteti adauga in compozitie 1 lingurita de scortisoara si 1 lingurita de ghimbir macinat. Ambele dau aroma deosebita prajiturii.
Arata minunat !! Este si preferatul meu, stiai ? :) Cel mai minunat dintre checuri ! :))
ReplyDeletePupicei !:*:*:*
Eii sigur ca stiu ca este preferatul tau :)
ReplyDeletePupici!!
Lovely poost
ReplyDelete