- 150g branza dulce de vaci
- 300g iaurt
- 3 oua
- 50g telemea de vaca
- coaja rasa de lamaie sau portocala
- esenta vanilie
- 75g zahar
- 150g taitei cu ou (egg noodles) sau alte paste la alegere
- unt pentru uns vasul yena
Mai intai ne ocupam de taitei sau de paste. Pentru un plus de gust eu am fiert taiteii in lapte cu o lingura de zahar si esenta de vanilie, dar dupa preferinta se pot fierbe si clasic in apa conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-un vas amestecam ouale cu zaharul pana la omogenizare
Se adauga celelalte ingrediente: iaurtul, branza dulce, esenta vanilie, coaja rasa de lamaie si omogenizam
Adaugam taitetii scursi si amestecam
Ungem cu unt un vas yena, punem compozitia si apoi introducem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 45min-1h in functie de cuptor pana cand se rumeneste frumos pe margini
Se serveste calda sau rece ca desert dupa masa de pranz sau ca gustare intre mese. Dupa preferinta se pot adauga stafide in compozitie. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment
Trimiteţi un comentariu