Ingrediente:
- 55g seminte de mustar
- 80ml otet din mere si miere
- 80ml apa
- 1 lingura de miere de albine
- 1 lingurita de pudra de turmeric
- 1/2 lingurita de sare
- putin piper negru macinat
- 2-4 linguri apa calda, numai daca este necesar la mixare
- optional: 1-3 lingurite de hrean (eu nu am pus)
Am pus toate ingredientele intr-un borcan de sticla, mai putin cele 2-4 linguri de apa calda, am omogenizat pana la dizolvarea mierii, l-am acoperit cu capac si l-am lasat la temperatura camerei 3 zile.
Dupa 3 zile am folosit blenderul vertical si am omogenizat bine.
Initial este foarte iute asa ca se mai lasa la temperatura camerei pentru a-si pierde din iuteala gustand din el zilnic sa vedeti cand capata iuteala dupa gustul dvs. Eu l-am lasat 4 zile si apoi l-am bagat la frigider, aproape isi pierduse de tot iuteala dar depinde de gustul fiecaruia. Se tine la frigider si se consuma cu multa pofta alaturi de mancarurile preferate!
Sincera sa fiu este prima data cand aud de mustar de casa...arata chiar foarte bine...acum sunt curioasa si cam cat de gustos iese...cu siguranta voi incerca si eu aceasta reteta :)
ReplyDelete