Ingrediente:
>> blat bezea:
- 4 albusuri
- 6 linguri cu varf de zahar pudra cu aroma de vanilie
- 4 galbenusuri
- 4 linguri rase faina
- 4 linguri zahar brun
- 400ml lapte
- esenta de vanilie
Aceasta prajitura am avut-o ca desert pe masa de Sf Pasti, alaturi de cozonacul pregatit de mama.
Pentru blatul de bezea, am batut albusurile spuma cu zaharul pudra. Apoi pe o foaie de copt am format un cerc de diametru 26cm si am montat bezeaua. A fost prima data cand realizez acest desert asa ca blatul nu a iesit asa aspectuos *_*
Blatul de bezea se pune in cuptorul incalzit la minim, cu usa intredeschisa, puneti o lingura de lemn sa tineti usa usor deschisa si lasati 1-2h in functie de cuptor pana cand se intareste bezeaua, atentie nu trebuie sa se rumeneasca, trebuie sa fie doar crocanta la exterior si interiorul sa ramana moale.
Pana cand se coace blatul, ne ocupam de crema. Amestecam intr-un castron cele 4 galbenusuri, impreuna cu faina si zaharul brun. Punem laptele pe foc si cand se incalzeste putin, turnam peste amestecul din castron amestecam energic avand grija sa nu faca cocoloase si apoi punem pe foc din nou cu flacara la minimum amestecand continuu. Atentie, nu trebuie sa fiarba, folosim un tel de tip para sa amestecam incontinuu pentru ca altfel se taie crema. Se ia de pe foc cand capata consistenta unei budinici. Se ia de pe foc, se aromatizeaza cu esenta de vanilie si se lasa la racit. Cand este complet rece se amesteca cu 150ml frisca batuta.
Blatul de bezea copt se aseaza pe un platou de servire, apoi acoperim cu crema si decoram cu fructe proaspete sau putin caramelizate.
Se serveste rece. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment
Trimiteţi un comentariu