Ingrediente:
- 200g faina alba tip 000
- 100g faina integrala de secara
- 100g faina integrala de grau (Grau Intreg)
- 50g Fibre tranzit
- 50g tarate de grau
- 1 plic de drojdie uscata(7g)
- 300-350mlml apa
- 1 lingura de zahar brun
- 1 lingurita de sare
- 4 linguri de ulei de soia
Punem intr-un vas cele 3 tipuri de faina, fibrele si taratele de grau. Din acest amestec luam 2 linguri pe care le oparim cu 200ml apa fierbinte la care adaugam 1 lingura de zahar brun si lasam la racit 20min. Peste restul de ingrediente uscate adaugam drojdia uscata si omogenizam. Dupa ce au trecut cele 20min, punem amestectul peste ingredientele uscate, mai adaugam 100-150ml de apa sau mai mult incat sa obtinem un aluat omogen, mai dur decat un aluat de paine din faina alba. Framantam pana cand devine un aluat care nu se mai lipeste de vas si de maini, eventual in functie de tipul de faina, mai adaugati apa sau putina faina alba.
Se lasa la dospit la un loc cald timp de 45min, oricum nu va creste foarte mult. Apoi punem aluatul intr-o forma de chec/cozonac si se mai lasa la dospit 30min si se pune in cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius pentru 30min pana cand se rumeneste.
Se portioneaza dupa racire completa. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment
Trimiteţi un comentariu