Ingrediente tort diametru 24cm:
>>blat:
- 4 oua
- 140g zahar
- 140g faina
- un praf de sare
- 3 galbenusuri
- 600ml lapte
- 6 linguri rase faina
- zahar dupa gust
- esenta de vanilie
- 10g gelatina
- 250ml frisca
- 1 compot de ananas
Pentru crema de vanilie, punem intr-un vas faina, galbenusurile, zaharul si laptele. Omogenizam bine si apoi trecem vasul pe foc la bain-marie. Mixam continuu cu un tel in forma de para pana cand compozitia capata consistenta unei budinci. Dam deoparte si adaugam in compozitia fierbinte gelatina hidratata in prealabil in 100ml de apa. Lasam la racit si apoi incorporam frisca batuta bine. Cu aceasta crema vom umple tortul. Eu am folosit pentru blat si crema oua de la tara, de aceea tortul a avut o culoare galbena foarte placuta.
Taiem blatul racit in 2 felii si asezam o felie pe platoul pe care am plasat inelul de patiserie. Insiropam cu siropul de la compotul de ananas, ungem felia cu ananasul facut piure la blender, un strat generos de crema, apoi a doua felie insiropata si restul de crema.
Tortul se tine la frigider pana la servire. Eu am observat ca este mult mai bun dupa 48h de stat la frigider. Se orneaza dupa gust, eu am fost putin pe fuga si l-am ornat cu frisca. Am pregatit acest tort cu ocazia zilei de nastere a mamei mele, La Multi Ani!
No comments:
Post a Comment
Trimiteţi un comentariu