Ingrediente pentru tort diametru 24cm
>> blat:
- 5 oua
- 150g zahar
- 120g faina
- 30g cacao
- 250g iaurt Cremoso
- 1 borcan de compot de cirese (eu folosesc de la Raureni)
- sucul de la o portocala
- miere de salcam dupa gust
- 150ml frisca
- 1 plic gelatina maruntita
- 250g iaurt Cremoso
- 1 conserva de fructe exotice din compot (eu folosesc de la Dole)
- sucul de la o portocala
- o banana
- miere de salcam dupa gust
- 150ml frisca
- 1 plic gelatina maruntita
Pentru crema, procedam la fel la ambele: iaurtul il amestecam cu mierea, sucul de la portocala, frisca batuta, fructele mixate la blender si gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. Pastrati separat sucul de compot pentru a fi folosit la insiroparea blatului.
Forma in care am copt blatul o tapetam cu folie alimentara, punem o felie din blat, insiropam cu sucul de la compotul de cirese aromatizat cu esenta de vanilie, apoi turnam compozitia din crema 1 cu cirese. Eu crema 2 am impartit-o in 2 inainte de adauga banana dar dupa ce am adaugat gelatina, in prima jumatate am adaugat banana mixata iar in a doua coaja de portocala confiata.
Peste crema de iaurt si cirese, am pus a doua felie de blat insiropata cu compotul de fructe exotice aromatizat cu esenta de vanilie, am adaugat crema de iaurt, fructe exotice si banana, apoi a treia felie de blat insiropata cu restul de sirop, crema de iaurt, fructe exotice si coaja de portocala confiata.
Se lasa la rece pana a doua zi, eu insa am observat ca e mult mai bun dupa 48h de stat la rece. Se orneaza dupa preferinta, eu am asezat coaja de portocala confiata si cateva cirese din compot.
Este la fel de bun chiar si dupa o saptamana tinut la frigider, confirmat de membrii familiei *_*
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment
Trimiteţi un comentariu