Tuesday, 13 March 2012

Paine neagra


Ingrediente:
  • 250g faina alba 000
  • 200g faina neagra
  • 200g faina integrala
  • 350ml apa calda (atentie nu fierbinte!)
  • 1 plic drojdie uscata (7g)
  • 1 lingura zahar 
  • 1 lingura rasa de sare de mare
  • 25ml ulei
Intr-un vas amestecam cele trei tipuri de faina si drojdia uscata. Separat intr-un alt vas punem apa calda in care dizolvam zaharul si sarea. Turnam apa peste faina, incepem sa omogenizam si apoi sa framantam, eu am mai simtit nevoia sa adaug 3 linguri de apa pentru a obtine un aluat omogen si elastic. Dupa ce s-a omogenizat bine aluatul adaugam treptat uleiul si framantam pana cand este absorbit tot uleiul

Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la crescut 1h intr-un loc cald, ferit de curent.

In acest moment dam forma dorita painilor, punem in forme tapetate cu hartie de copt si mai lasam la dospit 30min

Dupa cele au trecut cele 30min, preincalzim cuptorul la 220 grade Celsius si punem painile la cuptor pentru 30-35min, trebuie sa se rumeneasca frumos, depinde foarte mult de cuptor

Painea se lasa la racit si apoi se poate consuma

Se pastreaza bine pana la 3 zile in pungi de plastic, poate si mai mult dar la noi nu apuca decat maxim 48h *_*
Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

TrimiteŇ£i un comentariu