Saturday, 10 September 2011

Tort diplomat delicios cu fructe din compot


Ingrediente pentru tort diametru 28cm:
  • 5 galbenusuri
  • 200g zahar pudra
  • 500ml lapte
  • 400ml frisca
  • 20g gelatina maruntita (2 plicuri)
  • esenta vanilie
  • fructe din compot (eu am pregatit cu o zi inainte compot din 2 piersici, 1 para si 1 mar)
  • coaja de portocala confiata (pregatita cu o zi inainte)
  • 400g piscoturi

Pregatim mai intai crema de galbenusuri. Cele 5 galbenusuri se omogenizeaza cu zaharul pudra pana cand se deschid la culoare.

Laptele se pune pe foc si cand s-a incalzit se toarna peste galbenusuri si se amesteca pana la omogenizare.

Compozitia astfel formata se pune pe foc mic si se amesteca continuu pentru 10-15min pana cand se mai ingroasa un pic, cat sa imbrace lingura. Atentie nu trebuie sa fiarba si nici o clipa nu trebuie sa lasati telul de mana pentru ca altfel se taie crema. Desigur ca am mai patit sa se taie putin crema si in acest caz la primul semn ca se taie (adica incepe sa se imbranzeasca putin) am bagat blenderul vertical in ea pentru 2-3min, am luat-o de pe foc si si-a revenit, insa e bine sa nu ajungeti la pasul asta :)



Crema de galbenusuri se ia de pe foc, se adauga gelatina hidratata anterior conform instructiunilor de pe ambalaj si se omogenizeaza. Se lasa la racit pana pregatim restul.

Fructele din compot se taie cubulete, la fel si coaja de portocala confiata se taie cubulete mici.


La frisca batuta bine se adauga crema de galbenusuri racita si coaja de portocala. Aceasta crema o vom tine la frigider pana la folosire.

Eu am folosit o forma cu inel detasabil de 28cm, daca nu aveti ceva de genul asta se poate folosi orice forma de acelasi diametru pe care o tapetati cu folie de plastic. Piscoturile care vor sta pe margine le taiem cu cutitul de lungime dorita, le insiropam in siropul de la compot aromatizat cu esenta de vanilie si se aseaza in forma.Insiropam piscoturi pe care le asezam pe fundul formei. 

Turnam jumatate din crema diplomat si asezam jumatate din cantitatea de fructe. Dam tortul 10min la congelator sa se mai intareasca.


Scoatem tortul de la congelator, insiropam al doilea strat de piscoturi, adaugam crema si restul de fructe.

Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia, eu am adaugat un strat subtire de frisca peste fructe cat sa le acopere, am ras putina coaja de portocala peste frisca si putina ciocolata neagra.



Se serveste rece. Pofta buna!


Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

TrimiteŇ£i un comentariu