Ingrediente:
>> pentru aluat:
- 500g faina alba 000
- 250ml lapte cald
- 1 plic drojdie uscata (7g)
- 160 g zahar invertit
- 50g unt 65% grasime ( e mai bine daca aveti mai gras)
- coaja rasa de la o portocala
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingurita esenta rom
- 1 lingurita esenta vanilie
- 1 galbenus
- 2 albusuri
- 2 linguri zahar invertit
- 2 linguri cacao
- nuca macinata
Faina se amesteca cu drojdia uscata si se lasa cam 10 min. Separat incalzim laptele in care dizolvam zaharul invertit, adaugam galbenusul de ou si aromele (esenta de rom, de vanilie si coaja rasa de portocala si lamaie). Adaugam aceasta compozitie cu faina amestecata cu drojdia uscata, omogenizam si framantam aproximativ 10min pana cand obtinem un aluat maleabil; in timp ce framantam incorporam si untul la temperatura camerei.
Lasam aluatul la dospit intr-un loc cald, ferit de curent, acoperit cu folie alimentara pentru aproximativ 1h.
Intre timp batem albusurile spuma, adaugam zaharul invertit si apoi cele 2 linguri de cacao si nuca macinata.
Dupa ce s-a dospit aluatul, ii dam forma dorita, adaugam umplutura, eu am facut in 2 forme de silicon.
Mai lasam la dospit 30min dupa care lasam la copt la 180 grade Celsius timp de 45min(cuptorul incins inainte), faceti testul cu scobitoarea. Daca folositi forme din silicon, incercati cu multa atentie.
Nu il sacrificati inainte de a se raci *_*
Pofta buna!
Nota: mi-ar fi placut sa fie putin mai dulce, data viitoare o sa pun 200g zahar invertit si 3 linguri de zahar invertit la umplutura, in rest sunt foarte multumita, a iesit foarte pufos si moale, exact asa cum imi place mie.
No comments:
Post a Comment
Trimiteţi un comentariu