Ingrediente:
- 300g faina alba 000
- 350g faina neagra
- 350g faina integrala
- 1 plic drojdie uscata (7g)
- 700g apa
- 1 lingura de sare
- 1 lingura de zahar
- 3 linguri de ulei
Dupa timpul petrecut la frigider, se rastoarna aluatul pe blatul bine infainat si cu mainile pudrate bine cu faina aplatizam si apoi impaturim in 4 si lasam la dospit la cald timp de 1h cu partea impaturita in jos. Din pacate lipsa de timp a facut ca pozele din etapele intermediare sa lipseasca, pentru mai multe detalii urmariti linkul catre reteta de unde m-am inspirat. Din o parte de aluat am facut 2 pizza, una de 38cm diametru si alta de 30cm diametru, de restul paine *_*
Incingem cuptorul la maxim, punem aluatul intr-un vas cu capac si punem la copt cu capacul pus timp de 30min si apoi scoatem capacul si lasam la cuptor pana se rumeneste frumos.
Atentie sa folosit in vas cu capac incapator pentru ca painea creste atat pe orizontala cat si pe verticala. Se taie cand se raceste daca va puteti abtine *_* Noi am mancat aproape jumatate calda fiind *_*
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment
Trimiteţi un comentariu