Ingrediente pentru forma tarta de 26cm diametru:
- 4 mere mari
- 4 linguri de zahar pentru caramelizat
- 3 oua
- 90g zahar invertit
- 100g faina alba 000
- coaja de portocala
- 1 lingurita esenta vanilie
- un praf de sare
- zeama de la 2 portocale
Separat intr-un alt vas batem ouale cu praful de sare si zaharul invertit pana cand obtinem o compozitie omogena si ferma ca de pandispan, adaugam coaja de portocala, esenta de vanilie si faina in ploaie. Amestecam pana la omogenizare si turnam peste merele caramelizate. Dam la cuptorul incins la 180grade Celsius pentru aproximativ 25min pana cand se rumeneste usor, depinde de cuptor. Se scoate din cuptor si se rastoarna asa fierbinte cum e, caramelul se intareste si o sa fie greu de desprins cand se raceste. Dupa rasturnare am insiropat-o cu zeama de la 2 portocale. Se serveste rece si se tine la frigider dupa racire.
Pofta buna!
Foarte foarte buna :)
ReplyDeleteMultumesc de vizita! Va mai astept!
DeleteO zi frumoasa!