Tuesday, 1 November 2011

Pui la cuptor cu creveti si sos de catina

Ingrediente:

  • 500g carne de pui (eu am avut piept de pui)
  • 10 bucati de creveti
  • 3 cartofi mari 
  • condimente: busuioc, oregano, marghiran, cimbru
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • 3 linguri de catina proaspata sau congelata
  • ulei
  • sare, piper, usturoi dupa gust
Mai intai pregatim bucatile de pui. Intr-un vas care merge la cuptor punem uleiul, usturoiul si catina zdrobite,condimentele, sosul de soia, boia, sare, piper si ungem puiul cu acest amestec. Punem capacul si lasam la frigider aproximativ 1h.
Intre timp curatam cartofii de coaja, ii taiem in bucati potrivite si ii ungem cu un amestec de ulei, sare, piper, 4 catei de usturoi zdrobiti, 1 lingurita de boia, condimente la alegere (eu am pus amestec de busuioc, oregano, cimbru). Scoatem vasul de la frigider, adaugam cartofii, punem capacul si lasam la cuptor aproximativ 45min pana cand cartofii sunt facuti. 

Puteti sa lasati 30min cu capacul pus si restul de timp pana la preparare completa fara capac pentru a avea cartofii rumeni.
Se servesc calzi alaturi de salata preferata, in cazul nostru salata de sfecla rosie preparata ieri. Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

Trimiteţi un comentariu