Wednesday, 23 April 2014

Prajitura cu urda si ciocolata



Ingrediente:
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri apa minerala carbogazoasa
  • 7 linguri de zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingura de otet
  • esenta vanilie/rom dupa gust (optional)
  • 400-450g faina cat sa obtinem un aluat usor de lucrat
  • 500g urda
  • 3 oua
  • zahar dupa gust
  • esenta de vanilie/rom/coaja de portocala (optional)
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingura de gris
  • 50ml lapte batut
  • 100ml lapte
Aceasta prajitura am avut-o pe masa de Sf Pasti doar ca acum m-am gandit sa o imbunatatesc cu putin cacao si sa arate ca o prajitura marmorata. 
Pregatim mai intai aluatul din oul batut cu zaharul, uleiul, apa minerala, otetul. Apoi incorporam faina, intai adaugam 400g si daca mai e nevoie mai adaugam astfel incat sa obtinem un aluat usor de lucrat. Eu adaug si esente pentru ca mi se pare ca da o aroma deosebita aluatului la copt. Framantam aproximativ 5 min si apoi lasam la frigider 1h.

Intre timp pregatim umplutura. Amestecam cu mixerul urda cu ouale si zaharul, adaugam grisul, esentele si laptele batut impreuna cu laptele dulce. Apoi impartim in 2 compozitia si intr-una din ele adaugam 2 linguri de cacao.

Intr-o forma de tarta asezam doua treimi din aluat, apoi umplutura alternativ 1 lingura din compozitia alba si 1 lingura din compozitia cu cacao pentru a obtine efectul de umplutura marmorata. Din cealalta parte de aluat formam un gratar deasupra prajiturii. Punem la copt in cuptorul incins la 180 grade Celsius pana cand se rumeneste frumos.

Se serveste dupa ce se raceste complet.
Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

1 comment:

TrimiteŇ£i un comentariu