Wednesday, 1 January 2014

Tort cu crema diplomat si fructe asortate


Ingrediente:
>> blat cu cacao:

  • 5 oua+3 albusuri
  • 240g zahar
  • 50g cacao
  • 160g faina alba

>> crema:
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura cu varf de faina alba
  • 100g zahar
  • 300ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 400ml smantana lichida pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • fructe asortate: caise din compot, kiwi, visine, ananas din compot, coaja de portocala

Pregatim intal blatul. Ouale intregi impreuna cu albusurile se bat pana isi dulbeaza sau chiar tripleaza volumul, se adauga zahar in ploaie si apoi se incorporeaza treptat pudra cacao si faina alba amestecand usor cu o spatula. Blatul se coace intr-o forma dreptunghiulara 30x20cm sau rotunda de 26cm diametru (eu am ales forma dreptunghiulara) in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pana cand trece testul scobitoarei. Blatul se lasa la racit, ideal ar fi blatul sa se faca cu o zi inainte de montarea tortului.

Pentru crema punem laptele pe foc, intr-un vas amestecam galbenusurile cu faina si zaharul, apoi se toarna laptele cald, se omogenizeaza si se muta compozitia in vas la foc mic. Atentie crema trebuie sa nu fiarba, se amesteca continuu altfel se taie. Cand s-a legat ca o budinca se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata prealabil in apa, esenta de vanilie dupa gust si se omogenizeaza bine. Crema de galbenusuri se lasa la racit.

Smantana pentru frisca se bate conform instructiunilor de pe ambalaj si cand crema de galbenusuri s-a racit se adauga frisca. In crema vom adauga fructele scurse de sucul din compot si taiate marunt. Cantitatea de fructe este dupa preferinta.

Blatul se taie in 2 pe orizontala, tortul se monteaza in aceeasi forma in care a fost copt blatul. Se aseaza folie de plastic, se toarna jumatate din crema cu fructe, apoi o felie de blat insiropat cu sucul de compoturi, apoi restul de crema si a doua felie de blat insiropat. Eu am montat tortul in forma dreptunghiulara si a doua zi l-am rasturnat pe platou, am aseazat platoul pe forma si apoi am intors forma astfel incat crema asezata pe fundul formei sa fie deasupra. Daca aveti o forma cu pereti detasabili nu mai este nevoie sa rasturnati. Se inlatura folie de plastic si se orneaza dupa preferinta, eu nu l-am mai ornat.

Tortul se lasa la frigider cel putin 24h, e mai bun dupa 48h, este nevoie sa se insiropeze blatul si sa se aromatizeze de la fructe.

Noi am avut acest tort pe masa de Anul Nou. Va doresc un An Nou mai bun cu realizari pe toate planurile!
La Multi Ani!


Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

1 comment:

TrimiteŇ£i un comentariu