Monday, 26 November 2012

Paine cu faina de secara si tarate


Ingrediente:
  • 450g faina alba tip 650
  • 300g faina de secara
  • 50g tarate
  • 7g drojdie uscata
  • 425-450ml apa calduta, nu fierbinte
  • 2 linguri zahar invertit
  • 1 lingura de sare
  • 6 linguri de ulei de porumb
Intr-un vas amestecati cele doua tipuri de faina, cu drojdia uscata si taratele. Apoi adaugam, zaharul, sarea si apa calduta, intai 425ml si apoi in functie de consistenta aluatului inca 25ml. Incepem sa framantam adaugand treptat uleiul. Trebuie sa obtinem un aluat omogen care se dezlipeste de vas si de maini.

Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la loc cald, ferit de curent, timp de o ora si jumatate. Acest aluat va creste mai greu, in primul rand din cauza tipurilor de faina.

Dupa ce s-a dospit, il modelam si asezam in forme. Mai lasam la dospit 45min.

Paine o coacem la 220-240 grade Celsius pana se rumeneste frumos. Se portioneaza cand se raceste. Nu este o paine pufoasa,, ci una compacta dar foarte gustoasa.
Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

TrimiteŇ£i un comentariu