Ingrediente:
- 3 oua
- 300 g faina
- 300 g zahar
- 400 g mocov ras
- 1 pahar ulei (200 ml)
- un praf sare
- zahar vanilat sau esenta vanilie
- coaja rasa de la 2 portocale
- 1 praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
Acest desert nu este altceva decat Chec cu morcovi si portocale facut intr-o forma foarte atractiva pentru copii si nu numai :) Am achizitionat o forma de copt noua si nu am rezistat tentatiei de la o utiliza realizand compozitia din cel mai bun chec pe care l-am mancat eu vreodata, cel cu morcovi si portocale. Etapele de realizare nu le mai repet, le gasiti daca urmariti linkul de mai sus, atat doar ca eu am folosit doar o treime din ingrediente.
M-am jucat putin cu compozitia si am pus deoparte putin din ea la care am adaugat o lingurita de cacao. Vedeti mai jos ce a iesit :)
Dupa ce am format compozitia, am turnat-o in forma de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina
Am obtinut 12 ursuleti draguti si 2 briose. Am preincalzit cuptorul la 180 grade lasand sa se coaca 20min. E bine sa faceti testul cu scobitoarea dupa 15min, cuptorul meu este putin mai lenes
Se lasa sa se raceasca complet in forma si apoi se scot cu grija. Altadata o sa pun mai putina compozitie, au iesit cam grasani ursuletii :)
Una dintre briose are gem de capsuni la mijloc :)
Se servesc ca desert sau ca gustare. Sunt un deliciu. Pofta buna!
Arata misto rau ursuletii si morcovul e la loc de cinste ca si coaja de portocala. Am descoperit un ceai de portocala de la TeaKane (asa sper sa se scrie)...f aromat!
ReplyDeleteMultumesc de vizita, Lidia. Sper sa ti se para suficient de gustoasa compozitia cat sa incerci si tu reteta :)
ReplyDeleteTe pup!