Ingrediente:
- piept curcan 500g
- 1 ou sau 2 galbenusuri daca pregatiti pentru un copil cu varsta sub 1 an
- 1 lingura rosii pasate/pasta tomate/bulion
- 1 lingura pasta de ardei dulce
- 1 ceapa medie
- usturoi dupa gust
- pesmet 2 linguri
- patrunjel proaspat
Toate ingredientele in afara de pesmet se mixeaza la robot/blender
Se adauga pesmet
Se pune apa la fiert cu putina sare si cand incepe sa fiarba se adauga chiftele formate
Se lasa la fiert la foc mic pana cand se ridica la suprafata, aproximativ 2-3 min, apoi se scot intr-un castron
Se tapeteaza tava de la cuptor cu hartie de copt, peste chiftele din catron se adauga 1 lingura de ulei si se pun la cuptor la grill
Se lasa la foc mediu pana cand se rumenesc
yummy, yummy....
ReplyDeleteMultumesc de vizita! Asta este cea mai vizitata reteta :) cand am gandit-o, am vrut sa iasa ceva care sa nu fie prajit cum se fac de obicei chiftelele.
ReplyDeleteO zi frumoasa!
Suna bun! asta o sa incerc si eu :)
ReplyDeleteeu am incercat si mergfara sa le mai fierbi. se pun direct la cuptor si se fac si asa
ReplyDeleteMultumesc pentru vizita!
DeleteAsa este, merg si fara, eu am facut cred ca de 2 ori asa, in rest direct la cuptor, fie asa rotunde, fie chiftelute normale. Initial m-am gandit intai sa le tin fierb putin si apoi la cuptor ca sa fiu sigura ca se fac bine, fetita era mai mica si vroiam sa ma asigur ca ii dau carne preparata suficient de bine, dar fiind vorba de carne de pasare, cred ca e suficient doar la cuptor.
O zi buna!
foarte gustoase si sanatoase. le-am facut si din carne de vita, fara sa le mai fierb. Mi-a fost frica ca nu se vor face (nefiin fierte) dar s-au copt foarte bine.
ReplyDeleteTocmai din cauza aia le-am fiert inainte putin insa se fac f bine si fara fierbere prealabila. Ma bucur ca ti-au placut!
ReplyDeleteO zi frumoasa!