Sunday 8 November 2020

Bomboane cheesecake



 Ingrediente:

>> blat:

300g biscuiti digestivi

150g unt topit

>> crema:

250g crema de branza sau mascarpone

zahar pudra dupa gust

esenta vanilie/rom

200ml smantana pentru frisca

>> glazura

ciocolata neagra 54.5% 

ulei de cocos 

Pentru blat topim untul si amestecam cu biscuitii digestivi maruntiti. Compozitia o turnam intr-o tava de dimensiunea 20x30cm tapetata cu hartie de copt sau folie alimentara, presam bine cu mainile si punem tava la frigider.

Intre timp ne ocupam de umplutura. Amestecam smantana pentru frisca si crema de branza sau mascarpone si batem cu mixerul initial la viteza mica si apoi la viteza mare adaugand zahar pudra dupa gust pana cand se omogenizeaza ca o crema pentru tort- dureaza maxim 5 minute. Tot dupa preferinta se adauga esenta de vanilie si/sau rom.

Se poate pastra din cantitatea de crema si amesteca cu ciocolata topita pentru a obtina o crema de cheesecake cu ciocolata.

Scoatem tava de la frigider, asezam umplutura peste compozitia de biscuiti, nivelam si dam tava la congelator de data aceasta pentru maximum doua ore.

Dupa ce au trecut cele doua ore, scoatem tava de congelator si taiem in patratele ca sa formam bomboanele. Apoi asezam patratelele de cheesecake in tava tapetata cu hartie de copt fara sa se atinga bucatile intre ele si punem tava/tavile la congelator pana a doua zi sau macar sase ore. 

A doua zi sau dupa ce s-au congelat bine, le scoatem si incepem sa le glazuram individual cu ciocolata topita pe bain-marie amestecata proportional cu o lingurita de ulei de cocos la 200g de ciocolata neagra de calitate, eu folosesc marca Callebaut. Uleiul de cocos e optional insa este util pentru a face ciocolata mai maleabila la glazurat si da un gust fin de cocos, daca nu va place puteti adauga o lingurita de ulei fara miros sau poate lipsi glazurand cu ciocolata simpla.

Vasul in care tineti ciocolata trebuie sa fie permanent incalzit, se ia fiecare bomboana, se aseaza pe furculita si cu o lingurita glazurati fiecare bucata apoi asezati pe tava tapetata cu hartie de copt pe care o puneti la frigider sa se intareasca ciocolata. Ulterior le puteti aseza in cutii de bomboane, cu hartie de copt intre straturile de bomboane.

Au fost apreciate de copii si de adulti,poate chiar mai mult decat torturile de la aniversari.

Pofta buna!



Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

Trimiteţi un comentariu