Ingrediente:
- 250g faina
- 100g unt
- 160g zahar invertit
- 1 ou
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper negru proaspat macinat
- 1 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita cuisoare
- 1 lingurita ghimbir
- 1/4 lingurita nucsoara
Asa cum am spus in articolul despre zahar invertit, urmeaza o perioada de testare a acestui produs in deserturi la cuptor in care unul dintre ingrediente mierea dar nu dorim sa o folosim pentru ca nu este recomandata de specialisti/apicultori. Pentru mai multe detalii, accesati acest link.
Primul desert preparat, foarte popular in perioada Sarbatorilor, este turta dulce. Eu m-am inspirat din reteta Ana-Mariei Ciolacu insa am folosit zahar invertit si nu am mai adaugat zahar deloc, stiind faptul ca zaharul invertit are putere dubla de indulcire. Ca sa fiu sigura ca e suficient de dulce, am gustat din aluat inainte de a-l baga la frigider *_*
Acestea fiind spuse, sa ne intoacem la reteta, am amestecat toate ingredientele intr-un bol. O sa iasa un aluat moale insa nu fiti tentati sa mai adaugati faina, in timpul cat va sta la frigider, se va intari.
Am infasurat aluatul in folie de plastic si l-am lasat la frigider 3h, cel mai bine este sa fie lasat peste noapte insa eu nu am avut rabdare *_*
Pudram masa cu faina si intindem aluatul in strat de 0.8mm aproximativ dar minimum 0.5mm, eu cred ca am intins-o aproape de 1cm. Decupam cu formele de biscuiti sau ce are fiecare la indemana, preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius, punem turta dulce in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor 10-12 min
Cand o scoatem din cuptor, e moale turta dulce dar va deveni mai ferma dupa racire. Noi am mancat-o calda, fetita mea a mancat 2 stelute, un peste, un bradut si un ursulet *_* Sunt deliciosi!
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment
Trimiteţi un comentariu