Saturday 28 May 2011

Chec cu morcovi si portocale


Aceasta este o reteta de pe blogul Ana-Mariei Ciolacu
Ingrediente:
  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 400 g mocov ras
  • 1 pahar ulei (200 ml)
  • un praf sare
  • zahar vanilat sau esenta vanilie
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat


Batem ouale cu zaharul pentru aprox 10min

Adaugam uleiul si cand este incorporat adaugam faina amestecata cu praful de copt

Dupa ce am incorporat faina adaugam coaja de la portocale, esenta de vanilie si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie

Urmeaza morcovii dati pe razatoare sau facuti la robot/blender


Omogenizam foarte bine si turnam compozitia intr-o forma de 24cm diametru cu peretii detasabili tapetata cu hartie de copt pe fund, unsa cu unt si tapetata cu faina pe pereti

Punem compozitia in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 45-50min pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a copt se lasa in forma 10-15 min, indepartam inelul si dupa racire completa se portioneaza, se pudreaza cu zahar pudra vanilinat. Este un desert nemaipomenit, aromat si plin de vitamine. Pofta buna!

Note:
  • Poate fi copt si intr-o forma dreptunghiulara de dimensiuni 20x30 cm. 
  • Daca va place, puteti adauga in compozitie 1 lingurita de scortisoara si 1 lingurita de ghimbir macinat. Ambele dau aroma deosebita prajiturii.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

Snitele de pui


Ingrediente:

  • 3 linguri de smantana
  • 4-5 catei usturoi
  • boia ardei dulce
  • 650g piept de pui
  • pesmet
  • 1 ou

Mai intai pregatim snitelele, le fragezim intre 2 folii de plastic pentru ca sa nu se faramiteze carnea si presaram cateii de usturoi pe fiecare felie si pe fiecare parte- vedeti mai jos poza ca sa intelegeti la ce ma refer. Batem snitelele impreuna cu usturoiul ca sa se impregneze aroma de usturoi in carne.

Punem snitelele astfel pregatite la marinat in amestecul de smanatana si ou. Acoperim vasul in care punem snitelele si le lasam la marinat macar pentru 30min, eu le-am lasat 2h.
Dupa ce s-au marinat, dam snitelele prin amestecul de pesmet si putina boia ardei dulce si le prajim. 

Scoatem snitelele pe servetel absorbant si le servim calde. Sunt atat de bune ca ti se topesc in gura!! Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

Tuesday 24 May 2011

Rulouri cu scortisoara / Cinnamon rolls


Ingrediente:

>> pentru aluat:

  • 600g faina alba tip 000
  • 300ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 50g unt
  • 1 ou
  • 1 pliculet drojdie uscata

>> pentru umplutura:
  • 25g unt
  • zahar si scortisoare dupa gust, eu am pus o lingura de scortisoara si 2 linguri de zahar
>> pentru sos:
  • 2 linguri lapte
  • 1 plic zahar pudra aroma vanilie
Aluatul se pregateste exact la fel cu cel de la pizza, de altfel eu din o treime din aluatul acela de pizza am pregatit rulourile. Dupa ce s-a dospit, se intinde o foaie de 0.5cm, se unge cu unt si se presara zahar amestecat cu scortisoara. Se ruleaza si se taie rondele cu un cutit foarte ascutit. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa la dospit 20-25 min

Apoi se introduc la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20min pana cand se rumenesc frumos. Se servesc simple sau pudrate cu zahar vanilinat sau in cazul meu cu un sos de vanilie: lapte amestecat cu zahar pudra vanilinat. Pofta buna!


Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

Pizza cu blat pufos


Ingrediente:

>> pentru blat:

  • 600g faina alba tip 000
  • 300ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 50g unt
  • 1 ou
  • 1 pliculet drojdie uscata

>> pentru sos:
  • 100g rosii pasate
  • piper, sare dupa gust
  • condimente: oregano, cimbru, busuioc dupa gust
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri ulei masline

>> pentru topping se folosesc ingrediente la alegere dupa gust, eu am avut:
  • 1 legatura ceapa verde
  • pastrama de curcan
  • mozzarella
  • ardei rosu

Incepem cu aluatul. Punem faina intr-un vas, facem o gropita la mijloc, dizolvam drodjia si zaharul in 150ml lapte caldut si adaugam compozitia in gropita din vas. Acoperim cu faina si lasam 10-15 min pana cand se umfla. Apoi adaugam restul de ingrediente, laptele caldut, oul la temperatura camerei batut usor cu furculita, untul topit si sarea

Framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios si uniform.

Lasam la dospit la loc cald ferit de curent pentru aproximativ 40min pana cand isi dubleaza volumul. Avantajul este ca a venit vara si nu mai este nevoie de caldura de la cuptor pentru dospit.

Intre timp ne ocupam de sos. Amestecam toate ingredientele pentru sos, cu aceasta compozitie vom unge aluatul de pizza

Dupa ce s-a dospit aluatul, presaram faina in tava de copt, intindem aluatul de preferinta cu mana. Aluatul de pizza poate fi oricat de subtire sau de gros dupa gust. Din aceasta compozitie ies 3 pizza cu blat subtire de diametru 30cm, eu am facut doar 2 de 30cm, iar de restul cinnamon rolls :)  Ungem aluatul cu sosul de pizza si apoi asezam ingredientele: ceapa verde taiata marunt, pastrama taiata bucatele, ardeiul feliat si mozzarella. Jumatatea pentru adulti a continut si carnati de Plescoi :)  


Preincalzim cuptorul la maxim (240grade in cazul meu) si lasam pizza pana cand se rumeneste frumos, aprox 20-25min in functie de cuptor

Blatul este subtire dar in acelasi timp pufos si moale astfel incat poate fi mancat si de un copil chiar cu o dentitie incipienta cum este fetita mea :) Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

Friday 20 May 2011

Plachie de calcan si biban de mare


Ingrediente:

  • 750g peste (eu am avut calcan si biban de mare)
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 rosie mare
  • suc de rosii sau rosii pasate
  • 1 legatura patrunjel
  • zeama de la o lamaie medie (nu apare in poza pentru ca ulterior am gatit si cu zeama de la o lamaie si a iesit mai buna)

Intr-un vas yena punem 4-5 linguri ulei, asezam ceapa tocata, apoi bucatile de peste, rosia taiata felii, zeama de la lamaie si deasupra presaram patrunjelul tocat. De obicei se caleste/inabuse ceapa in prealabil, eu avand ceapa verde am sarit peste acest pas. In plus am adaugat si 4 catei de usturoi striviti. Peste compozitie se adauga suc de rosii sau rosii pasate cat sa acopere bucatile de peste.


Se pune la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 1h.
Se serveste cu mamaliga calda. Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

Thursday 19 May 2011

Clatite cu branza dulce si stafide

Ingrediente:

>> pentru clatite:

  • 300ml lapte
  • 2 oua sau doar galbenusurile daca pregatiti pentru un sugar cu varsta sub 1 an
  • aproximativ 150g faina
  • un praf de sare
  • 50ml apa minerala
>> pentru umplutura:
  • 250g branza de vaci dietetica
  • 50g stafide
  • esenta de rom
  • miere dupa gust
  • 2 linguri smantana
  • coaja de lamaie sau de portocala
Pentru prepararea clatitelor se mixeaza foarte bine toate ingredientele mai putin apa minerala. Se pune compozitia pentru 30min la frigider. 


Apoi se scoate de la frigider, se dilueaza cu 50ml de apa minerala si se coc clatitele in tigaia de teflon.

Pentru umplutura, se pun stafidele in prealabil la inmuiat in esenta de rom, apoi se amesteca cu restul de ingrediente.


Clatitele se umplu cu compozitia de mai sus, se pot servi cu smantana pe deasupra si pudrate cu zahar pudra vanilinat. Pot fi servite copilului la pranz ca desert sau ca gustare de dupa-amiaza. Pofta buna!


Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

Wednesday 18 May 2011

Saramura de calcan


Ingrediente:

  • 2 bucati de calcan
  • 2 rosii
  • 1 usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ardei 
  • 100ml sos de rosii

Se pun pe grill bucatile de peste, rosiile decojite si taiate felii si ardeiul


Intre timp se pune pe foc o oala cu aprox 500ml apa. Dupa ce legumele s-au rumenit se adauga peste apa clocotita impreuna cu 100ml suc de rosii si sare dupa gust. Lasam la fiert aprox 10min

Cand pestele s-a facut il punem intr-un vas si il tinem acoperit cu un capac

Dupa cele 10 min de fiert, peste compozitia de rosii, sos de rosii si ardei se pun patrunjelul si usturoiul tocate marunt, se amesteca bine si se toarna peste pestele din castron

Se lasa acoperit pana cand se serveste. Noi am mancat saramura cu mamaliga calda. Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

Ciorba de peste


Ingrediente:

  • 700g peste (eu am avut bucati din 4 tipuri de peste: mreana, pastrav somonizat, crap de Dunare, biban de mare)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 500-750ml bors proaspat dupa gust, eu am pus 750ml
  • pasta tomate/rosii pasate/bulion

Intr-o oala se pun 3 linguri de ulei, o cana cu apa si se pun la inabusit morcovii, ardeiul si ceapa

Dupa 10 min, se adauga aproximativ 1,5l apa clocotita si sare dupa gust

Se lasa la fiert 10min dupa care se adauga jumatate din legatura de patrunjel si jumatate din cea de leustean, borsul fiert in prealabil in alt vas, pasta de tomate si sare daca mai e nevoie. Cand da in fiert compozitia, se adauga bucatile de peste si se lasa focul mic

Eu stiu de la bunica mea ca pestele este fiert atunci cand se ridica la suprafata. Oricum mai mult de 10min de fiert nu este nevoie. La sfarsit se adauga restul de leustean si patrunjul, se stinge focul si se acopera cu un capac. Se serveste cu patrunjel proaspat si leustean. Pofta buna!


Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner