Thursday 21 July 2011

Ciorba delicioasa de curcan cu taitei de casa


Ingrediente:

  • 4 aripi superioare de curcan
  • 2 morcovi mici
  • 1 ardei 
  • 1 ceapa mare si 1 ceapa mica pentru la sfarsit
  • o telina mica
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leusten
  • bors de casa
  • pasta tomate

Intr-o oala de ciorba punem 50ml ulei, o cana cu apa si punem la inabusit legumele taiate cubulete. Adaugam sare dupa gust.


Dupa 10 min adaugam jumatate din cantitate de verdeata si apa clocotita. Cand incepe sa fiarba supa adaugam aripile de curcan. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic pentru 10-15min.

Intre timp ne ocupam de taitei. Intr-o farfurie batem un ou cu putina sare si adaugam faina cat sa obtinem un aluat usor de intins. Nu am putut suprinde etapele intermediare pentru ca eram plina de faina si aluat :)  Omogenizam bine compozitie, intindem o foaie subtire si taiem taiteii cu un cutit foarte bine ascutit. Ii lasam pe masa pana cand ii vom adauga in ciorba

Dupa cele 10-15 min adaugam in oala borsul fiert in prealabil, pasta de tomate si restul de verdeata. Adaugam sare dupa gust si apa daca mai este necesar


Punem capacul si lasam sa fiarba pana cand incepe sa se patrunda carnea. In momentul in care carnea e aproape fiarta, se adauga taiteii in ploaie si lasam la fiert pana se fierb carnea si taiteii.

Chiar inainte de a stinge focul se adauga 1 ceapa mica data pe razatoarea fina. Serviti masa alaturi de cel mic. Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

Trimiteţi un comentariu