Thursday 2 June 2011

Budinca de taitei cu branza

Ingrediente:

  • 150g branza dulce de vaci
  • 300g iaurt
  • 3 oua
  • 50g telemea de vaca
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • esenta vanilie
  • 75g zahar
  • 150g taitei cu ou (egg noodles) sau alte paste la alegere
  • unt pentru uns vasul yena
Mai intai ne ocupam de taitei sau de paste. Pentru un plus de gust eu am fiert taiteii in lapte cu o lingura de zahar si esenta de vanilie, dar dupa preferinta se pot fierbe si clasic in apa conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-un vas amestecam ouale cu zaharul pana la omogenizare

Se adauga celelalte ingrediente: iaurtul, branza dulce, esenta vanilie, coaja rasa de lamaie si omogenizam

Adaugam taitetii scursi si amestecam

Ungem cu unt un vas yena, punem compozitia si apoi introducem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 45min-1h in functie de cuptor pana cand se rumeneste frumos pe margini

Se serveste calda sau rece ca desert dupa masa de pranz sau ca gustare intre mese. Dupa preferinta se pot adauga stafide in compozitie. Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

Trimiteţi un comentariu