Thursday, 21 July 2011

Friptura de pui marinata in iaurt


Ingrediente:

  • ciocanele de pui sau alte bucati de pui la alegere
Marinata:
  • 100g iaurt sau mai mult in functie de cantitatea de carne
  • usturoi dupa gust
  • sare dupa gust
  • ulei 50ml
  • piper, oregano, busuioc dupa gust
  • boia ardei dulce
Se piseaza usturoiul, se amesteca cu celelalte ingrediente pentru marinata, bucatile de pui se pun intr-o casoleta si se unge uniform cu marinata

Se pune puiul la frigider pentru 12h sa se patrunda bine aromele. Eu l-am lasat 24h.

A doua zi se pune folie de aluminiu intr-o tava si se pune puiul la cuptor.

 Pentru primele 30min se acopera cu folia de aluminiu si apoi se lasa descoperit pana se rumeneste frumos. Se serveste cu garnitura preferata sau simpla. Pofta buna!

Nota: am refacut de cateva ori reteta si am folosit un un vas yena cu capac pentru primele 30min si apoi am indepartat capacul pana la rumenire. Asta pentru a nu mai folosi folia de aluminiu.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

3 comments:

  1. Cred ca o sa fac si eu celui mic :) si celor mari

    ReplyDelete
  2. Multumesc de vizita! E super gustoasa :) fetita mea a infulecat aproape 2 pulpite :) marinatul cu o zi inainte face diferenta ;)

    ReplyDelete
  3. De cand ma tin sa fac si eu mariant...dar mereu uit sa il las la frigider si renunt la idee

    ReplyDelete

TrimiteŇ£i un comentariu