Wednesday, 14 March 2012

Tort Maria


Ingrediente tort dreptunghiular dimensiuni 36x27x5 cm (Lxlxh):
>>blat dimensiune 40x30cm:
  • 10 oua
  •  300g zahar
  • 240g faina
  • 60g cacao
>>crema 1, mousse iaurt cu visine:
  • 500g iaurt Cremoso
  • miere dupa gust
  • 300g visine 
  • 1 borcan compot de visine (eu folosesc Raureni)
  • 150ml frisca
  • 1 plic gelatina maruntita
>> crema 2, mouse iaurt cu fructe exotice:
  • 375g iaurt Cremoso
  • miere dupa gust
  • 2 conserve compot fructe exotice
  • 1 banana
  • coaja de portocala confiata
  • 1 plic gelatina maruntita
>> pentru ornat:
  • 450ml frisca
>> pentru  glazura
  • 240g ciocolata neagra
  • 100ml frisca lichida
  • 50g unt
Blatul se coace in forma dreptunghiulara 40x30cm, eu am folosit tava de la aragaz. Se fac 2 foi separat, fiecare foaie se face din 5 oua, 150g zahar, 120g faina si 30g cacao. Ouale la temperatura camerei se bat foarte bine cu un praf de sare, se adauga zaharul si dupa aproximativ 10-15min de mixat se adauga faina. Compozitia am asezat-o in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si am lasat la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 10-15min, in functie de cuptor.

Pentru asamblare am folosit un cadru metalic pe care l-am fixat la o dimensiune de 36x27cm, taind marginile foilor de blat. Se aseaza prima foaie de blat, se insiropeaza cu sucul de la compotul de visine aromatizat cu esenta de vanilie, se toarna deasupra crema 1 preparata precum cremele de la Tortul Ioana

Se lasa 15min la rece, apoi se scoate si se aseaza si a doua foaie de blat care se insiropeaza cu sucul de la compotul de fructe exotice aromatizat cu esenta de vanilie, apoi se toarna crema 2 preparata dupa modelul cremei 1. Se lasa la rece pana a doua zi cand se orneaza dupa preferinta
Eu am ales sa prepar o glazura din 240g ciocolata neagra, 100ml frisca si 50g unt pe care le-am pus intr-un vas pe foc pana cand s-a topit ciocolata si apoi am turnat compozitia pe suprafata tortului. Pentru decorul de pe margine am folosit 450ml frisca batuta. Nu prea am eu imaginatie, oricum si asa am avut niste emotii incredibile, fiind vorba de tortul aniversar al fetitei mele *_*
Pana la urma a iesit un tort bun  la gust, am fost multumita si invitatii au fost incantati *_* 


Fiind servit si copiilor, l-am lasat 10min la temperatura camerei sa se incalzeasca putin dar de obicei se serveste rece. Tortul este suficient pentru 30 persoane, Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

1 comment:

  1. Imi pare nespus de rau ce se intampla cu mama dvs insa pe blog nu pot scrie un astfel de articol si nici nu ma simt confortabil sa adaug blogul dvs in blogroll pentru ca tiparul acestui blog nu se incadreaza in aceasta tema. Am sa las comentariul dvs si cine viziteaza acest blog, va vedea ce ati scris.
    Multumesc pentru intelegere!

    ReplyDelete

Trimiteţi un comentariu