Ingrediente:
- 250g faina alba 000
- 200g faina neagra
- 200g faina integrala
- 350ml apa calda (atentie nu fierbinte!)
- 1 plic drojdie uscata (7g)
- 1 lingura zahar
- 1 lingura rasa de sare de mare
- 25ml ulei
Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la crescut 1h intr-un loc cald, ferit de curent.
In acest moment dam forma dorita painilor, punem in forme tapetate cu hartie de copt si mai lasam la dospit 30min
Dupa cele au trecut cele 30min, preincalzim cuptorul la 220 grade Celsius si punem painile la cuptor pentru 30-35min, trebuie sa se rumeneasca frumos, depinde foarte mult de cuptor
Painea se lasa la racit si apoi se poate consuma
Se pastreaza bine pana la 3 zile in pungi de plastic, poate si mai mult dar la noi nu apuca decat maxim 48h *_*
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment
Trimiteţi un comentariu