Tuesday, 11 December 2012

Tort Inimioara


Ingrediente:

 >> pentru blat:
  • 4 oua
  • 150g zahar
  • 30g cacao
  • 90g faina
>> crema:
  • 375g iaurt gras
  • 350ml frisca batuta
  • 1 plic gelatina maruntita (10g)
  • zahar pudra cu aroma de vanilie (dupa gust)
  • esenta de vanilie
  • 1 conserva mica compot ananas
  • dulceata de visine 
Pentru blat, ouale la temperatura camerei se bat foarte bine cu un praf de sare, se adauga zaharul si dupa aproximativ 10-15min de mixat se adauga faina si pudra de cacao. Compozitia am asezat-o intr-o forma de silicon in forma de inima. Aluatul se pune in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru aproximativ 25min. Dupa aceea se lasa la racit pana se pregateste crema, dupa care se taie in 3 felii pe orizontala.

Pentru crema, omogenizati bine iaurtul cu zaharul, apoi adaugati frisca batuta bine, esenta de vanilie si gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.

Sa trecem la montatul tortului in forma de inimioara cu ajutorul aceleasi forme in care am copt blatul. Umezim peretii cu apa si captusim forma pe interior cu folie alimentara de plastic. Asezam o treime din crema, lasam putin la frigider sa se intareasca putin, apoi prima felie, insiropata cu siropul preparat din mixarea cu blenderul vertical a continutului conservei de compot din ananas si cea de a doua treime din cantitatea de crema de iaurt. Lasam din nou 10min la frigider, dupa care asezam a doua felie insiropata cu dulceata de visine mixata si apa plata, restul de crema si ultima felie de blat. Am montat blatul in acest fel pentru ca a doua zi il vom rasturna.

Se lasa la rece minim 12h, cel mai bine este sa il lasati 48h, dupa care se rastoarna pe un platou, se orneaza si se poate servi.


Pofta buna!




Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

No comments:

Post a Comment

TrimiteŇ£i un comentariu