Saturday 23 July 2011

Tiramisu pentru copii (I)


Ingrediente pentru tort diametru 24cm:

  • 3 galbenusuri
  • 35g faina
  • 15g amidon
  • 550ml lapte
  • 75g zahar pudra de preferinta
  • 2 plicuri praf frisca 
  • 250g mascarpone
  • esenta rom
  • 400g piscoturi
  • cacao pentru pudrat
  • 350-500ml cafea fara cofeina in functie de cat de insiropat va place tortul
Eu am facut reteta dubla, adica 2 torturi, de aceea in poza apar cantitati duble la ingrediente



Cele 3 galbenusuri se omogenizeaza impreuna cu zaharul pudra, faina si amidonul.


250ml de lapte se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se toarna peste compozitia de oua omogenizand bine.

Apoi se muta din nou compozitia pe foc amestecand continuu pana cand se ingroasa ca o budinca



Se da deoparte si se lasa la racit. Intre timp se pregateste cafeaua fara cofeina si se lasa la racit.

Din pacate urmatoarele etape intermediare nu le-am putut fotografia pentru ca am ramas fara baterie la aparatul foto dar am sa incerc sa va explic cum am montat tortul.

Se foloseste o forma rotunda cu diametru de 24cm cu inel detasabil. Aproximativ 150-200g piscoturi se taie cu cutitul astfel incat sa le putem aseaza in picioare pe marginea formei. Vedeti mai jos poza cu tortul montat deja


Pregatim crema: mascarpone la temperatura camerei se omogenizeaza cu compozitia de oua la care se adauga frisca pregatita cu 300ml de lapte si 2 plicuri de praf de frisca. Dupa gust daca mai doriti se mai poate adauga zahar pudra, mie mi s-a parut suficient de dulce. Daca vreti sa probati cat de dulce va fi tortul la final, inmuiati un piscot in cafea si in crema si gustati :)

La aceasta crema nu este nevoie de gelatina insa acum fiind vara si pentru ca eu a trebuit sa duc tortul cadou cuiva am adaugat 5g de gelatina in crema preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.

Sa trecem la montatul tortului

Piscoturile taiate la aceeasi dimensiune se insiropeaza in cafea in care am adaugat esenta de rom dupa gust. Se aseaza pe marginea formei. Se pune un rand de piscoturi inmuiate in cafea la baza tortului si se pune jumatate din crema. Apoi se pudreaza cu cacao si inca un rand de piscoturi inmuiate in cafea, restul de crema si se pudreaza cu cacao. Se lasa la rece 12h, eu l-am lasat 24h, cu cat il lasati mai mult cu atat va fi mai gustos.

Se serveste rece. Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

Thursday 21 July 2011

Friptura de pui marinata in iaurt


Ingrediente:

  • ciocanele de pui sau alte bucati de pui la alegere
Marinata:
  • 100g iaurt sau mai mult in functie de cantitatea de carne
  • usturoi dupa gust
  • sare dupa gust
  • ulei 50ml
  • piper, oregano, busuioc dupa gust
  • boia ardei dulce
Se piseaza usturoiul, se amesteca cu celelalte ingrediente pentru marinata, bucatile de pui se pun intr-o casoleta si se unge uniform cu marinata

Se pune puiul la frigider pentru 12h sa se patrunda bine aromele. Eu l-am lasat 24h.

A doua zi se pune folie de aluminiu intr-o tava si se pune puiul la cuptor.

 Pentru primele 30min se acopera cu folia de aluminiu si apoi se lasa descoperit pana se rumeneste frumos. Se serveste cu garnitura preferata sau simpla. Pofta buna!

Nota: am refacut de cateva ori reteta si am folosit un un vas yena cu capac pentru primele 30min si apoi am indepartat capacul pana la rumenire. Asta pentru a nu mai folosi folia de aluminiu.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

Ciorba delicioasa de curcan cu taitei de casa


Ingrediente:

  • 4 aripi superioare de curcan
  • 2 morcovi mici
  • 1 ardei 
  • 1 ceapa mare si 1 ceapa mica pentru la sfarsit
  • o telina mica
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leusten
  • bors de casa
  • pasta tomate

Intr-o oala de ciorba punem 50ml ulei, o cana cu apa si punem la inabusit legumele taiate cubulete. Adaugam sare dupa gust.


Dupa 10 min adaugam jumatate din cantitate de verdeata si apa clocotita. Cand incepe sa fiarba supa adaugam aripile de curcan. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic pentru 10-15min.

Intre timp ne ocupam de taitei. Intr-o farfurie batem un ou cu putina sare si adaugam faina cat sa obtinem un aluat usor de intins. Nu am putut suprinde etapele intermediare pentru ca eram plina de faina si aluat :)  Omogenizam bine compozitie, intindem o foaie subtire si taiem taiteii cu un cutit foarte bine ascutit. Ii lasam pe masa pana cand ii vom adauga in ciorba

Dupa cele 10-15 min adaugam in oala borsul fiert in prealabil, pasta de tomate si restul de verdeata. Adaugam sare dupa gust si apa daca mai este necesar


Punem capacul si lasam sa fiarba pana cand incepe sa se patrunda carnea. In momentul in care carnea e aproape fiarta, se adauga taiteii in ploaie si lasam la fiert pana se fierb carnea si taiteii.

Chiar inainte de a stinge focul se adauga 1 ceapa mica data pe razatoarea fina. Serviti masa alaturi de cel mic. Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner