Ingrediente:
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 3 catei usturoi
- 1 lingura ulei
- 3 linguri catina
- sare, piper dupa gust
- 700g de ton taiat in felii de aproximativ 2cm grosime
Semintele de coriandru se zbrobesc intr-un mojar impreuna cu usturoiul si catina, se adauga uleiul, sare, piper. Se unge fiecare bucata de ton cu aceasta compozitie si se lasa la frigider la macerat peste noapte. Daca nu e suficient timp, macar o jumatate de ora.
A doua zi se incinge grill-ul/tigaia sau chiar gratarul si se frig bucatile de ton pe fiecare parte dupa preferinta. Pentru ca am servit fetitei, am lasat putin mai mult, am inteles ca tonul se poate pregati 45-60 secunde pe fiecare parte.
Mare atentie totusi la varsta copilului, tonul fiind considerat un peste gras. Noi am servit friptura de ton alaturi de cartofi aromati la cuptor si zeama de lamaie. Reteta pentru cartofi va aparea putin mai tarziu pe blog. Pofta buna!
Dietei bebelusului? As manca asa ceva non-stop.
ReplyDeleteMultumesc de vizita,Roxana!Eu raman fan pastrav/somon :-)
ReplyDelete