Thursday 20 January 2011

Budinca cu gris si stafide

English version


Ingrediente pentru forma de 24cm:

100g branza de vaci
100g smantana
1 cana iaurt
1 cana lapte dulce
2 oua (folositi doar galbenusurile daca gatiti pentru un bebelus sub 1 an, in cazul acestei retete 4 galbenusuri)
5 linguri cu varf de gris
zahar, esenta de vanilie dupa gust
coaja portocala(optional)
150g stafide(optional)

Se amesteca toate ingredientele intr-un vas.

Se tapeteaza o forma rotunda de 24cm cu hartie de copt iar peretii se ung cu unt si se pudreaza cu faina. Turnam compozitia in forma si punem la cuptorul preincalzit la 160 grade pentru aproximativ 1 ora, pana cand se desprinde de peretii formei.



Faceti testul cu o furculita, daca in centru este inca lichida mai lasati 5-10 min.

O feliuta si pentru voi.



Consistenta este potrivita pentru un sugar si se poate oferi ca desert dupa masa de pranz. Atentie ca aceasta reteta contine albus de ou, daca pregatiti pentru un sugar sub 1 an folositi doar galbenusurile de la oua.




Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

5 comments:

  1. Arata foarte delicios si pufos!!! Yuuummm yumm!!

    ReplyDelete
  2. am facut-o si eu si a iesit super! nu am pus zahar dar la final am presarat miere pe ea..a mancat fetita mea tot tot tot ..si eu , bineinteles :))

    ReplyDelete
  3. as fi vrut sa stiu cate zile se poate pastra din placinta asta..la frigider, bineinteles.

    ReplyDelete
  4. Multumesc pentru vizita, Alina!
    Ma bucur ca ai incercat aceasta reteta. O idee excelenta ai avut sa adaugi miere in momentul servirii, pe budinca racita, altfel daca este fierbinte budinca se pierd calitatile mierii.
    Se poate pastra la frigider maxim 48h de la preparare, la noi nu rezista nici macar pana seara :)) Mai mult nu recomand pentru ca oricum la frigider gustul se altereaza.
    Te mai astept sa incerci si alte retete!
    O zi frumoasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. am citit si articolul despre toxicitatea mierii in preparatele fierbinti, foarte utila informatia. Eu am o sursa sigura de procurare a mierii perfect naturala asa ca o intrebuintez de fiecare data in locul zaharului (in preparatele reci, bineinteles. voi mai incerca si alte retete. multumesc

      Delete

Trimiteţi un comentariu