Ingrediente:
>> pentru blat:
- 4 oua
- 150g zahar
- 30g cacao
- 90g faina
- 375g iaurt gras
- 350ml frisca batuta
- 1 plic gelatina maruntita (10g)
- zahar pudra cu aroma de vanilie (dupa gust)
- esenta de vanilie
- 1 conserva mica compot ananas
- dulceata de visine
Pentru crema, omogenizati bine iaurtul cu zaharul, apoi adaugati frisca batuta bine, esenta de vanilie si gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.
Sa trecem la montatul tortului in forma de inimioara cu ajutorul aceleasi forme in care am copt blatul. Umezim peretii cu apa si captusim forma pe interior cu folie alimentara de plastic. Asezam o treime din crema, lasam putin la frigider sa se intareasca putin, apoi prima felie, insiropata cu siropul preparat din mixarea cu blenderul vertical a continutului conservei de compot din ananas si cea de a doua treime din cantitatea de crema de iaurt. Lasam din nou 10min la frigider, dupa care asezam a doua felie insiropata cu dulceata de visine mixata si apa plata, restul de crema si ultima felie de blat. Am montat blatul in acest fel pentru ca a doua zi il vom rasturna.
Se lasa la rece minim 12h, cel mai bine este sa il lasati 48h, dupa care se rastoarna pe un platou, se orneaza si se poate servi.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment
Trimiteţi un comentariu