Ingrediente:
- 500g faina alba tip 650 (1.4% fibre)
- 50g tarate de grau (42.8% fibre)
- 50g fibre tranzit (24% fibre)
- 200g faina macinis integral (19% fibre)
- 300g faina secara (14.6% fibre)
- 2 plicuri drojdie uscata (14g)
- 2 linguri zahar
- 2 linguri sare
- 5 linguri ulei
- 600-650ml apa calduta
Intr-un vas incapator am pus toate ingredientele uscate, mai putin sarea, am adaugat drojdia uscata si am amestecat lasand 10min. Apoi am adaugat sarea si apa, mai intai 600ml si apoi putin cate putin pana am obtinut un aluat omogen. Am framantat aproximativ 10min adaugand uleiul. Aluatul se lasa la dospit o ora si jumatate sau doua ore, pana cand isi tripleaza volumul. Este un aluat care va creste putin mai greu.
Dupa ce trece timpul de dospit, se modeleaza dupa preferinta si se mai lasa la dospit 40min dupa care se pune la cuptorul preincalzit la 220 grade Celsius pana se rumeneste frumos. Se portioneaza cand s-a racit. Noi am mancat jumatate dintr-o paine calda *_*
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment
Trimiteţi un comentariu