Thursday 27 October 2016

Budinca din faina de mei si fructe

Ingrediente:
  • 2 linguri faina de mei (vedeti aici cum am obtinut faina de mei; va sfatuiesc sa alegeti cu grija producatorul pentru ca riscati sa nimeriti o faina de mei amara daca o cumparati de la magazin)
  • 200ml lapte
  • 2 linguri branza de vaci
  • o jumatate de ou (din cealalta jumatate am facut galusti pentru supa de pui cu galusti)
  • fructe la alegere, eu am avut afine si prune la congelator
  • unt pentru uns formele




Se amesteca toata ingredientele pana la omogenizare, mai putin fructele. Se ung forme individuale de ceramica (forme ramekin), se aseaza compozitia in forme si se adauga fructele. Budinca se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pana se incheaga.

Se serveste ca gustare rece sau calda dupa preferinta ca atare sau cu putina miere, dupa gust.
Pofta buna!


Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

2 comments:

  1. Putem face si fara ou?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc pentru vizita.
      Puteti face si fara ou dar in cazul acesta nu va putea fi scoasa din forma ci montata in forma individuala(gen forme ramekin) si mancata de acolo. Oul are rolul de a lega compozitia formand un tot unitar.

      Delete

Trimiteţi un comentariu