Monday 21 May 2012

Tort Anna cu crema de vanilie si dulceata de trandafiri


Ingrediente tort diametru 28cm:
>> blat:
  • 6 oua
  • 180g zahar
  • un praf de sare
  • 160g faina
  • 30g cacao
>> crema de vanilie:
  • 700ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 7 linguri rase de faina
  • 400ml frisca sau 3 plicuri de praf de frisca preparate cu 400ml lapte
  • 20g gelatina (2 plicuri de gelatina maruntita)
  • 1 borcan dulceata de trandafiri
>> sirop:
  • apa plata
  • coaja de portocala confiata
  • miere dupa gust
  • sirop de visine din dulceata
>> pentru decor:
  • 300ml frisca sau 2 plicuri de praf de frisca preparate cu 300ml lapte
  • 1 lingura cacao
Pentru blat procedam la fel ca la Tortul Ioana doar ca vom taia blatul in 2 felii pe orizontala si apoi vom monta tortul in forma de sah *_*

Pentru crema de vanilie, vom amesteca galbenusurile cu zaharul si faina si apoi vom adauga laptele cu esenta de vanilie, omogenizam si trecem compozitia pe foc la bain-marie. Amestecam continuu pana se ingroasa ca o crema cremsnit. Luam de pe foc, adaugam gelatina hidratata si lasam compozitia la racit.

Batem frisca si amestecam crema de vanilie racita si dulceata de trandafiri mixata la blender.

Siropul de pregateste din incalzirea usoara a apei pe care o indulcim cu miere, adaugam coaja de portocala confiata si sirop de visine.

Tortul in montam intr-o forma de 28cm cu inel. Asezam blaturile taiate in cercuri concentrice, insiropam, punem crema racita, alternand blaturile cu crema. Se lasa la frigider 12h si apoi se poate orna. Ideal ar fi sa se serveasca tortul dupa 48h, este mai gustos. Pofta buna!


Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner