Ingrediente:
- 500g faina alba
- 1 plic drojdie uscata (7g)
- 1 cana de iaurt sau lapte batut
- 100g unt (grasime 82%)
- 1 praf de sare
- 2 linguri de zahar
- putina apa pentru dizolvat drojdia
- umpluturi la alegere
- 1 ou pentru uns
Intr-un vas adaugam aproximativ 100ml apa calduta in care dizolvam 2-3 linguri de zahar si drojdia. Lasam 10 minute pana cand se umfla drojdia.
Intr-un alt vas punem faina si faramitam untul, apoi adaugam iaurtul, 1 praf de sare si drojdia dizolvata. Incepem sa framantam pana cand obtinem un aluat omogen si maleabil. In functie de faina si de cat de lichid e iaurtul/laptele batut e posibil sa mai fie nevoie de faina sau putina apa. Eu nu am mai adaugat nimic.
Acoperim vasul cu folie de plastic si lasam la frigider 2-3h. Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in 2 bucati pe care le intindem si incepem sa formam cornuletele adaugand umplutura preferata. Eu am avut putina branza de vaci la care am adaugat 1 lingura de zahar, 1 lingura de gris si putin ou batut pentru a lega compozitia. Cu asta am umplut cornuletele.
Cu cealalta jumatate de aluat am format melci umpluti cu dulceata de cirese amare. Am uns cornuletele si melcisorii cu ou batut si i-am lasat la dospit 1h dupa care i-am copt in cuptorul incins in prealabil la 180 grade Celsius pana cand s-au rumenit frumos.
Se servesc calzi sau reci.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment
Trimiteţi un comentariu