Ingrediente:
>> blat:
- 230 de grame de biscuiti digestivi
- 100 de grame de unt 80% grasime
- 3 linguri de zahar
- 1 kilogram de branza de vaci dietetica
- 1 cana de zahar (1 cana de 250ml)
- 3 linguri cu varf de faina alba 000
- 200 de ml. de smantana pentru frisca
- 3 oua de tara (desertul are o culoare galbena frumoasa)
- pastai de vanilie
- 2 linguri cu varf coaja de portocala (eu am avut dezhidratata si maruntita la robot)
O forma de 24 cm diametru se unge cu unt, apoi se pune hartie de copt pe fund care se unge la randul ei cu unt. Biscuiti ii faramitam la robot, ii amestecam cu zaharul si untul topit iar compozitia o presam bine pe fundul si peretii formei, formand un blat si pe peretii vasului cam 4-5cm in inaltime. Se pune in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pt 10min, dupa care se scoate forma si se reduce focul la 150 grade Celsius. Atentie, e bine sa puneti o tava tapetata cu folie de aluminiu sub tava de copt pentru ca se topeste untul si se cam afuma cuptorul :)
Pentru crema, mai intai punem pe foc smantana pentru frisca impreuna cu 2 pastai de vanilie despicate. Eu am folosit 2 pentru ca am vrut sa obtin un desert foarte aromat. Lasam la foc mic sa dea in cateva clocote, pentru aproximativ 5min. Apoi lasam la racit. Mixam la blender branza de vaci sa devina cremoasa, apoi adaugam zaharul, faina, coaja de portocala, ouale si smantana, atentie insa sa scoatem batoanele de vanilie, se poate si filtra insa mie imi place cum arata desertul cu semintele de vanilie, ii dau un aspect deosebit. Compozitia trebuie mixata foarte bine pana devina o crema fina. Amestecul se toarna in tava peste compozitia de biscuiti si se pune la cuptor pentru 50-60min, lasati tava tapetata cu folie de aluminiu sub forma de copt. Este gata cand se ridica usor de pe margini si la mijoc inca tremura, depinde de cuptor, eu am lasat-o 1h si 10min la 160 grade Celsiu, insa fiecare isi cunoaste cuptorul cel mai bine. Se lasa la racit in forma si apoi se tine la frigider tot in forma 3h sau pana in momentul servirii. Eu am facut desertul Sambata dimineata pentru masa de Sf Pasti, deci a stat toata noaptea la frigider. A doua zi am asezat desertul pe un platou, se transfera foarte usor, blatul de biscutii fiind unul care permite folosirea unui cutit cu lama lata.
Se portioneaza si se serveste rece! Este un desert foarte cremos, aromat de la pastaile de vanilie si coaja de portocala, in special cei care au tinut post e bine sa serveasca o felie subtire pentru o digestie optima :) Pofta buna!
No comments:
Post a Comment
Trimiteţi un comentariu