Tuesday 15 February 2011

Prajitura cu mere

English version





Ingrediente pentru forma 21cm diametru:
  • 90 g unt la temperatura camerei
  • 160 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 130 g zahar
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • coaja portocala
  • 2 mere mari
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • putin zahar amestecat cu scortisoara de pus la sfarsit

Reteta este o adaptare a retetei Ana Mariei Ciolacu. Pentru mai multe detalii vedeti reteta originala.
Batem untul cu zaharul si praful de sare pana devine spumos.

Apoi adaugam cate 1 ou si mixam foarte bine.

Adaugam coaja de portocala.


Amestecam faina cu praful de copt si incorporam putin cate putin alternand cu putin lapte pana se termina faina si laptele


Tapetam o forma rotunda de 21 cm diametru cu hartie de copt pe fund iar peretii ii ungem cu unt si pudram cu faina. Turnam compozitia in forma si incingem cuptorul la 180 grade

Curatam merele de coaja, le taiem feliute, le asezam peste compozitie iar deasupra presaram zahar amestecat cu scortisoara



Punem compozitia la cuptor pentru 50min-1h. Faceti testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este gata. Se scoate, se pudreaza cu zahar, se lasa la racit si apoi se portioneaza. Este un desert nemaipomenit dupa masa de pranz a copilului. Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

Wednesday 2 February 2011

Supa de curcan cu galusti din gris

English version



Ingrediente
  • 300g piept curcan
  • 2 oua sau 4 galbenusuri daca pregatiti pentru un copil sub 1 an
  • gris 7-8 linguri
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ardei rosu
  • patrunjel proaspat sau congelat

Punem la fiert intr-o oala de 5 litri bucatile de piept de curcan, luam spuma de deasupra si apoi adaugam legumele.




Se obisnuieste ca supa cu galusti sa fie clara, de aceea se taie legumele in bucati mari pentru a putea fi scoase cand s-au fiert dar mie nu imi place supa clara asa ca am taiat legumele ca pentru o supa obisnuita. 

Se adauga sare dupa gust, 2 linguri de ulei, patrunjel, punem un capac si lasam la fiert la foc mic

Intre timp pregatim compozitia pentru galusti. Spargem cele 2 oua sau 4 galbenusuri intr-un castron si batem foarte bine cu un praf de sare, in felul acesta galustile vor fi mai pufoase.

Apoi adaugam 7-8 linguri de gris cat sa formam o compozitie nici prea groasa, nici prea subtire. Daca nu sunteti siguri daca e buna compozitia, adaugati o lingurita din aceasta in supa si daca se imprastie mai adaugati o lingurita de gris.

Cand legumele sunt aproape fierte (scoateti o bucatica de morcov si verificati) e momentul sa adaugam galustile. Luati cate o lingura din compozitie si puneti in supa, focul trebuie sa fie mic pentru a nu se imprastia galustile


Fierbeti la foc mic cu capac aproximativ 15 min pana cand sunt gata galustile. Scoateti una din supa, taiati-o in 2, daca se taie usor si e facuta la interior, atunci supa este gata, stingeti focul si serviti masa alaturi de cel mic. Pofta buna!


Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner