Sunday 2 February 2014

Tort "Castelul Printesei"




Ingrediente:
>> blat:
  • 18 oua
  • 540g zahar
  • 390g faina
  • 150g cacao
  • esenta de rom
>> crema 1, mouse iaurt cu fructe din compot:
  • 500g iaurt Cremosso
  • zahar pudra dupa gust
  • 1 conserva mare compot ananas
  • 1 borcan mare de compot de caise
  • coaja de portocala
  • 300ml frisca
  • 2 plicuri gelatina maruntita
>> crema 2, mousse iaurt cu visine:
  • 375g iaurt Cremoso
  • 200-300g visine (eu am avut din congelator)
  • 400g dulceata de visine (facuta in casa)
  • 150ml frisca
  • 2 plicuri gelatina maruntita
>> pentru glazura
  • 400ml smantana lichida pentru frisca
  • 4 ciocolate cu lapte
  • 50g unt
  • 2 linguri de cacao neagra
>> pentru ornat am folosit frisca
>> 4 cornete de inghetata si 4 stegulete

Blatul se coace in forma dreptunghiulara 40x30cm, eu am folosit tava de la aragaz. Se fac 3 foi separate, fiecare foaie se face din 6 oua, 180g zahar, 130g faina si 50g cacao. Ouale la temperatura camerei se bat foarte bine cu un praf de sare, se adauga zaharul si dupa aproximativ 10-15min de mixat se adauga faina si esenta de rom. Compozitia am asezat-o in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si am lasat la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 10-15min, in functie de cuptor.

Pentru realizarea acestui tort Castel, am montat 2 torturi dreptunghiulare: baza de dimensiune 37x27cm si pentru turnuri am montat un tort dreptunghiulare de dimensiune 20x30 cm pe care l-am taiat in 5 bucati: 4 turnuri si o platforma in mijloc. Baza tortului a avut 2 creme iar turnurile+platforma o singura crema, mousse cu fructe din compot.

Pentru asamblarea bazei am folosit un cadru metalic pe care l-am fixat la o dimensiune de 37x27cm, taind marginile foilor de blat. Se aseaza prima foaie de blat, se insiropeaza cu sucul de la compotul de caise si ananas, se toarna deasupra crema 1 preparata precum cremele de la Tortul Ioana.

Se lasa 15min la rece, apoi se scoate si se aseaza si a doua foaie de blat care se insiropeaza cu sucul de la compotul de fructe, apoi se toarna crema 2 preparata dupa modelul cremei 1. Se lasa la rece pana a doua zi cand se orneaza dupa preferinta.
 Pentru tortul 2, am procedat similar montandu-l in forma de 20x30cm. Se lasa la rece pana a doua zi. Acest tort va fi portionat in 5 parti: o platforma pe care o asezam in mijloc si 4 baze pentru turnuri.

Pentru glazura am pus frisca lichida intr-un vas pus pe foc in care am adaugat ciocolata, cacao neagra si unt. Se lasa pe foc pana se topeste ciocolata, apoi se lasa putin la racit dupa care se glazureaza tortul. Restul de glazura se lasa la frigider si a doua zi se bate cu mixerul. Aceasta crema o vom folosi pentru imbracarea cornetelor de inghetata ce vor fi turnuletele castelului. Marginile tortului se imbraca in frisca.


Tortul se lasa la rece pana la servire.
Pofta buna!








Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner