Friday 25 October 2013

Cornulete si melcisori


Ingrediente:
  • 500g faina alba
  • 1 plic drojdie uscata (7g)
  • 1 cana de iaurt sau lapte batut
  • 100g unt (grasime 82%)
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de zahar 
  • putina apa pentru dizolvat drojdia
  • umpluturi la alegere
  • 1 ou pentru uns
Mai aveam in casa 100g unt de casa achizitionat de la un magazin de produse traditionale si nu stiam la ce sa il folosesc. M-am gandit la niste produse de patiserie si asa am incercat aceasta reteta.
Intr-un vas adaugam aproximativ 100ml apa calduta in care dizolvam 2-3 linguri de zahar si drojdia. Lasam 10 minute pana cand se umfla drojdia.

Intr-un alt vas punem faina si faramitam untul, apoi adaugam iaurtul, 1 praf de sare si drojdia dizolvata. Incepem sa framantam pana cand obtinem un aluat omogen si maleabil. In functie de faina si de cat de lichid e iaurtul/laptele batut e posibil sa mai fie nevoie de faina sau putina apa. Eu nu am mai adaugat nimic.

Acoperim vasul cu folie de plastic si lasam la frigider 2-3h. Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in 2 bucati pe care le intindem si incepem sa formam cornuletele adaugand umplutura preferata. Eu am avut putina branza de vaci la care am adaugat 1 lingura de zahar, 1 lingura de gris si putin ou batut pentru a lega compozitia. Cu asta am umplut cornuletele.

Cu cealalta jumatate de aluat am format melci umpluti cu dulceata de cirese amare. Am uns cornuletele si melcisorii cu ou batut si i-am lasat la dospit 1h dupa care i-am copt in cuptorul incins in prealabil la 180 grade Celsius pana cand s-au rumenit frumos.

Se servesc calzi sau reci.
Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner