Wednesday 31 October 2012

Paine fara framantare cu faina integrala


Ingrediente:
  • 300g faina alba 000
  • 350g faina neagra
  • 350g faina integrala
  • 1 plic drojdie uscata (7g)
  • 700g apa
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 3 linguri de ulei
Intr-un vas amestecam toate ingredientele si omogenizam fara sa framantam. Punem compozitia intr-un vas incapator, acoperim cu folie alimentara de plastic si lasam la frigider minim 12h, se poate lasa si 36h. Aluatul este unul foarte umed, nu fiti tentati sa mai adaugati faina.

Dupa timpul petrecut la frigider, se rastoarna aluatul pe blatul bine infainat si cu mainile pudrate bine cu faina aplatizam si apoi impaturim in 4 si lasam la dospit la cald timp de 1h cu partea impaturita in jos. Din pacate lipsa de timp a facut ca pozele din etapele intermediare sa lipseasca, pentru mai multe detalii urmariti linkul catre reteta de unde m-am inspirat. Din o parte de aluat am facut 2 pizza, una de 38cm diametru si alta de 30cm diametru, de restul paine *_*

Incingem cuptorul la maxim, punem aluatul intr-un vas cu capac si punem la copt cu capacul pus timp de 30min si apoi scoatem capacul si lasam la cuptor pana se rumeneste frumos.

Atentie sa folosit in vas cu capac incapator pentru ca painea creste atat pe orizontala cat si pe verticala. Se taie cand se raceste daca va puteti abtine *_*  Noi am mancat aproape jumatate calda fiind *_*
Pofta buna!

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

Monday 29 October 2012

Prajitura cu zahar invertit si mere caramelizate





Ingrediente pentru forma tarta de 26cm diametru:

  • 4 mere mari
  • 4 linguri de zahar pentru caramelizat
  • 3 oua
  • 90g zahar invertit
  • 100g faina alba 000
  • coaja de portocala
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • un praf de sare
  • zeama de la 2 portocale
Merele le curatam de coaja, le taiem felii, presaram putina zeama de lamaie deasupra. Intr-o forma de tarta (eu am avut una din sticla) presaram 4 linguri de zahar apoi asezam feliile de mere. Dam la cuptorul incalzit la maxim pana cand se caramelizeaza usor merele. Apoi scoatem vasul din cuptor si il lasam la racit.

Separat intr-un alt vas batem ouale cu praful de sare si zaharul invertit pana cand obtinem o compozitie omogena si ferma ca de pandispan, adaugam coaja de portocala, esenta de vanilie si faina in ploaie. Amestecam pana la omogenizare si turnam peste merele caramelizate. Dam la cuptorul incins la 180grade Celsius pentru aproximativ 25min pana cand se rumeneste usor, depinde de cuptor. Se scoate din cuptor si se rastoarna asa fierbinte cum e, caramelul se intareste si o sa fie greu de desprins cand se raceste. Dupa rasturnare am insiropat-o cu zeama de la 2 portocale. Se serveste rece si se tine la frigider dupa racire.
Pofta buna!


Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner

Thursday 25 October 2012

Cozonac cu zahar invertit


Ingrediente:

>> pentru aluat:
  • 500g faina alba 000
  • 250ml lapte cald
  • 1 plic drojdie uscata (7g)
  • 160 g zahar invertit
  • 50g unt 65% grasime ( e mai bine daca aveti mai gras)
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 galbenus
>> pentru umplutura:
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar invertit
  • 2 linguri cacao
  • nuca macinata
 In plus va mai trebuie 1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte pentru uns.

Faina se amesteca cu drojdia uscata si se lasa cam 10 min. Separat incalzim laptele in care dizolvam zaharul invertit, adaugam galbenusul de ou si aromele (esenta de rom, de vanilie si coaja rasa de portocala si lamaie). Adaugam aceasta compozitie cu faina amestecata cu drojdia uscata, omogenizam si framantam aproximativ 10min pana cand obtinem un aluat maleabil; in timp ce framantam incorporam si untul la temperatura camerei.

Lasam aluatul la dospit intr-un loc cald, ferit de curent, acoperit cu folie alimentara pentru aproximativ 1h.


Intre timp batem albusurile spuma, adaugam zaharul invertit si apoi cele 2 linguri de cacao si nuca macinata.

Dupa ce s-a dospit aluatul, ii dam forma dorita, adaugam umplutura, eu am facut in 2 forme de silicon.

Mai lasam la dospit 30min dupa care lasam la copt la 180 grade Celsius timp de 45min(cuptorul incins inainte), faceti testul cu scobitoarea. Daca folositi forme din silicon, incercati cu multa atentie.

Nu il sacrificati inainte de a se raci *_*
Pofta buna!

Nota: mi-ar fi placut sa fie putin mai dulce, data viitoare o sa pun 200g zahar invertit si 3 linguri de zahar invertit la umplutura, in rest sunt foarte multumita, a iesit foarte pufos si moale, exact asa cum imi place mie.

Doriti sa fiti anuntat prin E-mail cand apar postari noi pe acest blog?

Introduceti va rog adresa dvs de E-mail:
Veti primi un E-mail cu un link pentru a va activa abonamentul.
Cautati si in Junk daca nu il primiti.
Blog Feed:http://feeds.feedburner.com/ReteteCulinareAdaptateDieteiBebelusuluiTau

Delivered by FeedBurner